Jan Schutrups stopt per 1 oktober als voorzitter van de raad van commissarissen van FC Twente. Ook commissaris Ton Heerts vertrekt.

FC Twente verwacht in september bekend te kunnen maken door wie de vrije plaatsen worden ingevuld. Schutrups en Heerts hebben volgens FC Twente aangegeven dat zij, na afronding van lastige dossiers, zich weer willen richten op andere werkzaamheden.

Geldschieters
Het tweetal botste ruim een jaar geleden, toen FC Twente onder grote druk stond vanwege financiële problemen, met een groep financiers.

De Twentsche Courant Tubantia meldde dat de geldschieters af wilden van directeur Onno Jacobs en Schutrups en Heerts. Bouwmagnaat Wessels en enkele andere geldschieters zouden destijds het vertrouwen in het drietal hebben verloren.

Jacobs, die in januari 2016 was aangesteld als interim-directeur om orde op zaken te stellen, vertrok ruim een jaar geleden.

Naast Schutrups en Heerts nemen ook voorzitter van het stichtingsbestuur Alexander van der Lof en medebestuurslid Henk Keizer afscheid bij Twente.

Hart en ziel
"FC Twente heeft grote waardering voor de wijze waarop bovengenoemde mensen zich met hart en ziel voor de club hebben ingezet en is veel dank verschuldigd voor de grote inzet en de vele uren die door hen zijn besteed", schrijft de club op de website.

"Het fundament van de club staat, alhoewel er nog veel moet gebeuren om de uitgesproken ambities waar te maken. FC Twente zal zich de komende periode met volle aandacht richten op het verder versterken van het fundament om FC Twente, conform haar beleidsplan, op termijn in de subtop van de eredivisie terug te brengen." (ANP)