Wayne Rooney
Wayne Rooney - © Pro Shots

Rooney stopt per direct als international

23 augustus 2017
Wayne Rooney zet een punt achter zijn interlandloopbaan. De voormalig aanvoerder van Engeland stopt per direct als internaional.

De Engelse topscorer aller tijden heeft aan bondscoach Gareth Southgate laten weten dat hij het na 119 interlands voor gezien houdt bij het nationale team van Engeland. 

Onder Southgate was Rooney niet langer de onbetwiste aanvoerder van The Three Lions. Hij was niet langer zeker van een basisplaats en werd zelfs niet altijd opgeroepen voor de nationale ploeg. De bondscoach wilde de aanvaller van Everton wel opnemen in de selectie voor de aanstaande WK-kwalificatieduels, maar Rooney heeft bedankt.

Vervolgens heeft de routinier laten weten een streep te zetten onder zijn interlandcarrière. "Het is een lastige beslissing, waar ik het veel over heb gehad met mijn familie, Ronald Koeman, en degenen die dicht bij mij staan. Voor Engeland uitkomen is altijd speciaal geweest voor me. Iedere keer dat ik opgeroepen werd of de aanvoerdersband mocht dragen, voelde ik dat als een enorme eer. Bedankt aan iedereen die me geholpen heeft", aldus Rooney. (FOX Sports)