Marcel Keizer heeft een gesprek gehad met Siem de Jong over een terugkeer naar Ajax, dit gaf hij woensdagavond aan op de persconferentie in aanloop naar het duel met Rosenborg.

"Hij is oud-Ajacied, makkelijk in te passen. Ik heb een informatief gesprek met hem gehad. Meer niet", zei Keizer over de geruchten. De voormalige Ajax-aanvoerder vertrok in de zomer van 2014 vanuit Amsterdam naar Newcastle United. Mede door blessures wist hij bij de Magpies echter nooit te overtuigen. Vorig jaar kwam hij op huurbasis uit voor PSV.

Rosenborg
De trainer van de Amsterdammers verwacht niet dat Rosenborg donderdag voor eigen publiek het spel gaat maken. "Zij kunnen nu wachten, wij niet. Het ligt bij onszelf om ruimtes te vinden om kansen te creëren'', liet hij in zijn voorbeschouwing weten.

Ajax moet in de return van de play-offs voor de Europa League een achterstand van 0-1 zien goed te maken. "We hebben ons niet in een lekkere situatie gezet vorige week'', besefte Keizer. "We weten wat ons te doen staat: hier resultaat halen en een ronde verder komen.''

Keizer liet zich in Trondheim lovend uit over teruggekeerde routinier Klaas-Jan Huntelaar, die mogelijk weer een basisplaats krijgt. De 34-jarige aanvaller kwam afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-1) als basisspeler tot scoren. "Vanaf de eerste training loopt hij vooraan. Klaas laat zien dat hij belangrijk is voor Ajax.'' (FOX Sports/ANP)