Milos Raonic
Milos Raonic - © ANP

Geblesseerde Raonic laat US Open schieten

24 augustus 2017
De Canadese tennisser Milos Raonic heeft zich afgemeld voor de US Open. De nummer elf van de wereldranglijst kampt al een aantal weken met een polsblessure.

Raonic sloeg vorige week het masterstoernooi van Cincinnati over in de hoop dat hij met rust op tijd zou herstellen voor de US Open, maar de pijn bleef.

"In overleg met mijn dokteren heb ik daarom besloten me af te melden'', schreef de 26-jarige Canadees op Instagram. "Ik heb te veel respect voor de US Open en de andere tennissers om toch mee te doen terwijl ik weet dat ik door mijn blessure niet voluit kan gaan.''

Raonic liet zich meteen opereren aan zijn linkerpols, waarbij wat stukjes bot werden weggehaald die voor de pijn zorgden. De winnaar van acht ATP-titels hoopt over een aantal weken weer op de baan te staan. Eerder meldden Novak Djokovic (elleboog), titelhouder Stan Wawrinka (knie) en Kei Nishikori (hand) zich al geblesseerd af voor het Amerikaanse grandslamtoernooi. Bij de vrouwen ontbreekt de zwangere Serena Williams, evenals oud-winnares Samantha Stosur (pols) en Victoria Azarenka (privéproblemen).

Door het afhaken van al die grote namen heeft Robin Haase voor het eerst een geplaatste status op een grand slam, zo zocht de NOS uit. Dat betekent dat de huidige nummer 36 van de wereld in ieder geval de toppers ontloopt bij de loting voor de eerste ronde.

Raonic kwam begin deze maand voor het laatst in actie op het masterstoernooi van Montreal. Hij werd voor eigen publiek gelijk uitgeschakeld. Op de US Open kwam hij nooit verder dan de vierde ronde, vorig jaar strandde hij al in de tweede ronde. (FOX Sports/ANP)