Wöber: "Grote eer om bij Ajax te tekenen"

Ajax presenteert Wöber als opvolger van Sánchez

24 augustus 2017
Maximilian Wöber is officieel Ajacied. De 19-jarige Oostenrijker komt over van SK Rapid Wien.

Met de komst van Wöber lijkt Ajax de opvolger te hebben gevonden voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Davinson Sánchez. De kersverse aanwinst neemt rugnummer 5 over van de Colombiaan.

De centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, tekent in Amsterdam een contract voor vier jaar. Het is voor Wöber een bijzondere week, want naast zijn transfer naar Ajax maakt de linkspoot ook zijn debuut in de nationale selectie van Oostenrijk.

Toekomst
Wöber stond al langer in de belangstelling van Ajax en kreeg van Marc Overmars zelfs al een rondleiding op de club. Twee maanden geleden wilde hij nog in Oostenrijk blijven, omdat hij daar een basisplaats had. Het vertrek van Sánchez heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om toch de overstap naar de Johan Cruijff Arena te maken.

"Ajax is de enige club waar je als 17-jarige jongen zoveel wedstrijden kunt spelen. Als je kijkt naar Matthijs de Ligt die op die leeftijd een Europese finale speelt, dan weet ik dat ik hier een toekomst heb", aldus Wöber tegen Ajax TV

Duurste speler
In de Oostenrijkse Bundesliga kwam Wöber sinds zijn debuut in november 2016 tot 24 wedstrijden voor Rapid Wien, dat naar verluidt zo'n 7,5 miljoen euro ontvangt van Ajax. Daarmee is hij de duurste uitgaande transfer in de Oostenrijkse competitie. (FOX Sports