Jay-Roy Grot
Jay-Roy Grot - © Pro Shots

Grot maakt overstap naar Leeds United

24 augustus 2017
Jay-Roy Grot verruilt N.E.C. voor Leeds United. De 19-jarige spits tekent voor vier seizoenen in de Championship.

Donderdagmiddag maakten de clubs de transfer via de officiële kanalen wereldkundig. N.E.C. doet geen uitspraken over de transfersom, al spreekt technisch directeur Remco Oversier van een financieel aantrekkelijke transfer. "Deze transfer is erg goed voor de club. We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst." 

De Nijmegenaren zijn trots op de transfer van Grot, die op 10-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van N.E.C. kwam. "Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf. Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een hele mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club", aldus Oversier.

Grot debuteerde op 12 augustus 2015 in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De sterke spits kwam in totaal tot 35 officiële wedstrijden voor N.E.C. waarin hij vijf keer wist te scoren. (FOX Sports)