Nederland viert feest na het bereiken van de EK-finale
Nederland viert feest na het bereiken van de EK-finale - © ANP

Hockeysters nemen wraak op Engeland

24 augustus 2017
De Nederlandse hockeysters hebben ternauwernood wraak genomen op Engeland. Oranje plaatste zich in het volgepakte Wagener Stadion met veel moeite voor de EK-finale: 1-0.

Nederland had als wereldkampioen nog een paar rekeningen te vereffenen met Engeland. Zowel in de EK-finale in 2015 als in de olympische finale in 2016 moest Oranje het goud, na shoot-outs, aan de Britse rivaal laten.

Gretig begin
Oranje begon dan ook gretig aan het beladen duel, maar de eerste kans was voor het fysiek sterke Engeland. Keepster Anne Veenendaal maakte het diagonale schot van Susannah Townsend onschadelijk.

Nederland was in de Engelse cirkel minder slagvaardig. Zo liet Margot van Geffen in de dertiende minuut na om vanuit kansrijke positie een schot te lossen.

Het gastland had ook in het tweede kwart moeite om op eigen helft onder de Engelse pressie vandaan te komen. Daardoor kwam de thuisploeg nauwelijks aan aanvallen toe. De Britse formatie domineerde, maar liet onder meer drie strafcorners liggen.

Na rust knokte Oranje goed terug, maar afgezien van Frederique Matla ging er te weinig dreiging uit van de Nederlandse voorhoede. In het laatste kwart kwam het dankzij de koele Marloes Keetels toch nog goed met de luidbejubelde thuisploeg: 1-0.

België
Nederland speelt zaterdagavond in de EK-finale tegen het verrassende België, dat nog nooit een EK-medaille won. Oranje maakt kans op de negende Europese titel. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won in de groepsfase met 1-0 van België. (FOX Sports/ANP)

Hockeyers opnieuw in EK-finale

25 augustus 2017
Hockeyers opnieuw in EK-finale
De Nederlandse hockeyers hebben voor de tweede keer op rij de EK-finale bereikt. De regerend kampioen was met 3-1 te sterk voor Engeland.