Roda JC heeft een boete van 7500 euro gekregen na de rellen tijdens de Limburgse derby tegen MVV in Maastricht, op 25 mei dit jaar.

Roda heeft de straf onder protest geaccepteerd.

"De KNVB heeft geen enkele boete opgelegd aan MVV, hetgeen in onze ogen zeer opmerkelijk is", aldus een verklaring van de Kerkradenaren.

"Zoals wij in een eerder statement op onze website verklaard hebben, was de afspraak dat de gracht in het stadion om het veld vrij zou zijn, echter honderden supporters van de tegenpartij vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd."

'Onacceptabel'
"Tevens was dit de plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van de thuisclub, met als gevolg dat de wedstrijd ruim een halfuur heeft stil gelegen."

"Wij benadrukken ook in deze reactie nogmaals dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club en vinden de verscheidenheid in sanctionering van de KNVB onacceptabel."

Toch gingen de geel-zwarten akkoord met de sanctie. Al wil Roda wel een aanvullende verklaring. "Roda JC heeft inmiddels contact gehad met de KNVB en eist een mondelinge en duidelijkere toelichting, waarbij het terugdraaien van de aan Roda JC opgelegde boete de insteek is."

Stadionverboden
In de rust van het Jupiler Play-Off-duel braken ongeregeldheden uit. Aanhangers van beide clubs provoceerden elkaar en bekogelden elkaar met bier, stokken en sanitair. Ook betraden verschillende 'fans' het veld.

Volgens de KNVB had Roda meer kunnen doen om haar aanhang in bedwang te houden. MVV deed volgens de bond juist erg haar best om de eigen supporters te kalmeren.

Ook heeft de Maastrichtse club na afloop veel gedaan om relschoppers uit de eigen achterban op te sporen. 22 MVV-supporters kregen namelijk een stadionverbod. Roda deelde tien verboden uit. (FOX Sports)