Samenvatting: Mayweather vs. McGregor

Mayweather wint het gevecht van de eeuw

27 augustus 2017
Floyd Mayweather heeft zaterdagnacht het gevecht van de eeuw gewonnen. De Amerikaan versloeg Conor McGregor in ronde 10 via een technische knock-out.

Na maandenlang elkaar te hebben uitgedaagd was het eindelijk zo ver: de clash tussen bokslegende Mayweather en UFC-kampioen McGregor.

De 40-jarige Mayweather, die al twee jaar met pensioen was, kwam speciaal voor dit gevecht terug in de ring. McGregor had nog geen officiële bokswedstrijd op zijn naam staan. Hoewel de kenners de Ier vooraf weinig kans gaven, hield hij het toch nog tot de tiende ronde vol. Toen maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

McGregor begon agressief. Met een opstoot wist hij de bokskampioen al in de eerste ronde goed te raken. Mayweather kwam langzaamaan in de wedstrijd en nam vanaf ronde zeven het initiatief definitief over, mede doordat de Ier uitgeput raakte. 

McGregor begon te wankelen en Mayweather ging nadrukkelijk op zoek naar de knock-out. De 29-jarige Ier werd in de touwen gedreven, waarna de scheidsrechter Mayweather als winnaar aanwees. Het betekende voor de Amerikaan zijn vijftigste opeenvolgende zege in een bokswedstrijd.

Mayweather
Na afloop sprak Mayweather vol lof over zijn opponent. "Hij was een stuk beter dan ik dacht, maar uiteindelijk was ik de betere man. Conor is een groot kampioen."

Zijn game plan om McGregor moe te krijgen en dan toe te slaan pakte goed uit. ​Floyd 'Money' Mayweather benadrukte nog maar eens dat dit echt zijn laatste partij is geweest. 

McGregor
McGregor alias ​Notorious reageerde sportief na afloop van zijn uitschakeling. "Mayweather is niet zo snel en niet zo sterk, maar wel heel beheerst in zijn acties."

Hoewel hij toegeeft dat hij vermoeid raakte, vond de 29-jarige Ier toch dat de wedstrijd te vroeg werd afgekapt. "Ze hadden me moeten laten doorvechten. Ik vond dat het close was. Ik had me liever laten neerslaan." 

McGregor is niet van plan om definitief over te stappen naar de boksdiscipline. Hij geeft aan gewoon weer terug te keren in de UFC. (FOX Sports)