Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder - © ANP

Bendsneyder komend seizoen in Moto2

27 augustus 2017
Motorcoureur Bo Bendsneyder rijdt komend seizoen in de Moto2 voor het team van Tech3 Racing. Dat kondigde de achttienjarige Rotterdammer zondag aan voor aanvang van de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.

Bendsneyder is bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto3 bij het team van Red Bull KTM Ajo. Vorig jaar behaalde hij twee podiumplaatsen.

Dit seizoen was een vierde positie in Tsjechië zijn beste resultaat. Zijn toekomst bij KTM was echter onzeker. "Een droom komt uit om na twee seizoenen in de Moto3 door te gaan naar de Moto2'', aldus Bendsneyder. "Ik heb veel ervaring opgedaan in de lichtste klasse en het is nu tijd om nieuwe dingen te leren in een zwaardere klasse.''

Het Tech3-team staat onder leiding van Hervé Poncharal en rijdt met Yamaha-motoren. Bendsneyder heeft voor twee seizoenen getekend.

Poncharal toonde zich verheugd met de komst van de jonge coureur. "Bo is een groot talent met een grote toekomst voor zich. Hij gedraagt zich voorbeeldig, spreekt goed Engels en staat met beide benen op de grond. We gaan samen een geweldige tijd tegemoet."

Bendsneyder kon zijn nieuwe contract op het circuit van Silverstone geen extra glans geven. In de voorlaatste ronde van de race in de Moto3 ging hij onderuit na contact met de Spanjaard Juanfran Guevara. De race werd na die crash stilgelegd.

Bendsneyder bleef ongedeerd, maar Guevara moest langs de baan worden behandeld door artsen. De Spanjaard Aron Canet, die aan de leiding lag van een grote groep coureurs, werd tot winnaar uitgeroepen.

De Italiaan Enea Bastianini legde beslag op de tweede plaats, de Spanjaard Jorge Martin werd derde. Joan Mir uit Spanje blijft aan de leiding in het WK-klassement. (FOX Sports/ANP)