Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen boos na uitvalbeurt in Spa

27 augustus 2017
Max Verstappen is voor de ogen van zijn vele tienduizenden fans uitgevallen in de achtste ronde van de Grote Prijs van België.

Hij lag op dat moment met zijn Red Bull-bolide op de vijfde positie, kort achter de Ferrari van de Fin Kimi Räikkönen.

Max Verstappen heeft het helemaal gehad met alle pech die hem dit seizoen treft bij Red Bull. "Dit is gewoon een drama'', zei de Nederlandse Formule 1-coureur bij Ziggo Sport. "Hoe lang ik dit nog vol houd? Niet lang meer, dat is zeker."

Voor de zesde keer in twaalf grands prix moest Verstappen de race voortijdig verlaten. Bijna iedere keer ging zijn bolide stuk. Verstappen is daarom boos op zijn team. "Dit is enorm teleurstellend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die fans die een duur kaartje hebben gekocht om hier te komen kijken. En dan val ik na acht ronden uit. Dan kan je wel zeggen dat ik geen geluk heb, maar dit heeft niets met geluk te maken. Dit is gewoon slecht."

Bij het ingaan van de achtste ronde voelde Verstappen ineens het vermogen van de Renault-motor in zijn auto wegvallen. "Ik probeerde nog wat dingen te veranderen, maar hij deed niets meer. We moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt, dit mag niet bij een topteam. Wat nu? Volgende week gaan we naar Monza toe, dat wordt ook helemaal niets.''

Volgens Red Bull Racing is het uitvallen te wijten aan niet nader gespecificeerde motorproblemen. "Niet de race die iemand van ons wenste voor Max of voor zijn fans'', aldus het team.

Verstappen viel eerder dit seizoen uit in de Grands Prix van Oostenrijk (koppeling), Azerbeidzjan (oliedruk), Canada (kapotte batterij), Spanje (botsing in eerste ronde met Räikkönen) en Bahrein (remmen). (ANP)