Red Sox zien Yankees naderen na nieuwe nederlaag
Red Sox zien Yankees naderen na nieuwe nederlaag - © ANP

Red Sox zien Yankees naderen na nieuwe nederlaag

28 augustus 2017
Boston Red Sox moet weer op zijn tellen passen in de American League East. De koploper ging tegen Baltimore Orioles voor de vierde keer op rij onderuit (1-2) en zag runner-up New York Yankees naderen.

Na de sweep door de Orioles heeft Boston 73 zeges en 57 nederlagen achter de naam staan. De Yankees, die met 10-1 te sterk waren voor Seattle Mariners, volgen met 70-59.

Achterstand
De Red Sox van Xander Bogaerts hadden de laatste dagen al met 3-16 en 0-7 van Baltimore klop gekregen en keken zondagnacht opnieuw snel tegen een achterstand aan. Tim Beckham en Adam Jones kwamen in de eerste inning over de thuisplaat: 0-2.

Mede dankzij Bogaerts deed de thuisploeg in de zesde inning wat terug - de korte stop werd binnengeslagen door Rafael Devers - maar verder kwamen de Red Sox niet.

Boagerts eindigde de wedstrijd met een hit en een run uit vier slagbeurten. Collega-international Jonathan Schoop van de Orioles wist niet op de honken te komen.

Yankees
De Yankees schoten tegen de Mariners uit de startblokken met zes runs in de eerste inning. Al mocht de ploeg de bezoekers bedanken voor maar liefst vijf errors in dat eerste bedrijf.

De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius verzorgde een van de punten. Starlin Castro maakte namens New York het meeste indruk met de knuppel. All-Starlin tekende voor vier hits uit vier slagbeurten. (FOX Sports)