Het Nederlands elftal krijgt donderdag in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk te maken met de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi.

De 44-jarige arbiter uit Florence geeft om 20.45 uur het eerste fluitsignaal in het Stade de France van Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Rocchi floot één keer eerder een interland van Oranje, bijna drie jaar geleden in Praag tegen Tsjechië. De ploeg van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink ging daar in blessuretijd met 2-1 onderuit door een blunder van Daryl Janmaat.

Dat bleek het begin van een dramatische kwalificatiereeks, waarin Oranje naast een plek op het EK van 2016 in Frankrijk greep.

Rocchi was ook onder meer verantwoordelijk voor de wedstrijd tussen Ajax en Lyon in de halve finales van de Europa League afgelopen mei. De Amsterdam wonnen de wedstrijd in eigen huis met 4-1.

Een andere Italiaan, Paolo Tagliavento, heeft donderdag in Sofia de leiding over Bulgarije-Zweden. In groep A kijkt Oranje tegen een achterstand van drie punten op Zweden en Frankrijk aan. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd