Roger Federer
Roger Federer - © ANP

US Open: Federer heeft vijf sets nodig tegen Tiafoe

30 augustus 2017
De als derde geplaatste Roger Federer heeft in de eerste ronde van de US Open na een moeizame partij in vijf sets gewonnen van de Amerikaan Frances Tiafoe: 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4.

Al in de eerste set ging het fout. Federer kwam daarna sterk terug, maar liet het in de vierde set opnieuw finaal afweten. In de vijfde set gaf de ervaring van de Zwitser die al vijf keer de US Open won, de doorslag.

De vierde set duurde ruim twintig minuten en alles waar Federer bekend om stond ontbrak: een goede service en goede backhand. De blik van Federer nadat zijn tegenstander de bal in het net sloeg bij het laatste punt zei alles: eerder opluchting dan blijdschap. Hij maakt nog steeds kans op een twintigste Grand Slam-titel.

Op papier was Tiafoe, nummer 70 op de wereldranking, kansloos. In alles was de Zwitser volgens de statistieken beter: forehand, backhand, return. Alleen qua beweeglijkheid zou hij het kunnen bijbenen, was de verwachting.

De jonge speler, 19 jaar oud, wordt echter in eigen land niet voor niets gezien als toekomstige ster en liet de Amerikanen in het Arthur Asha Stadium massaal juichen om zijn brutale spel. (ANP)

Gerelateerd