Chris Sale
Chris Sale - © ANP

Pitcher Chris Sale schrijft historie tijdens zege Boston Red Sox

30 augustus 2017
Chris Sale heeft geschiedenis geschreven tijdens de 0-3 zege van Boston Red Sox op Toronto Blue Jays.

De 28-jarige lefty werd de eerste pitcher in de historie van de MLB die 1500 strike-outs wist te registreren in minder dan 1300 innings.

Sale had 1290 innings nodig om de mijlpaal te bereiken. Het vorige record was met 1303 innings in handen van voormalig Chicago Cubs-werper Kerry Wood. Pedro Martinez (1337 innings), Randy Johnson (1366), Nolan Ryan en Max Scherzer (1394) volgen op gepaste afstand.

Cool
“Dit is te gek”, verklaarde Sale na afloop van de wedstrijd in Toronto. “Deze sport bestaat al een tijdje, dus om dit te presteren is heel cool. Ik moet er niet in blijven hangen, maar ik zal er zeker met plezier op terugkijken.”

Sale, die afgelopen zomer overkwam van Chicago White Sox, tekende tegen de Blue Jays voor elf strike-outs. De ace van Boston is koploper in de MLB met een totaal van 264.

De punten werden in Canada ondertussen binnengeslagen door Eduardo Nuñez, Hanley Ramirez en Andrew Benintendi. Xander Bogaerts maakte tijdens zijn vier slagbeurten geen indruk met de knuppel. (FOX Sports)

Gerelateerd