Het Nederlands elftal trainde woensdag met een volledige groep voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Bondscoach Dick Advocaat stapte met 25 spelers het veld op van het Stade de France in Saint-Denis, nabij Parijs. Onder hen ook nieuwkomer Timothy Fosu-Mensah, die maandag alsnog was opgeroepen door Advocaat omdat Kenny Tete last had van zijn knie.

De rechtsback van Olympique Lyon ontbrak dinsdag tijdens de besloten training in Amsterdam, vertelde Advocaat op de persconferentie.

"Kenny traint vandaag voor het eerst weer mee, dat betekent dat hij zich goed voelt. Maar hij heeft de laatste dagen niet meegedaan, dus ik weet niet of het verstandig is om hem te laten spelen'', zei Advocaat.

Nevelen
De bondscoach hulde zich verder in nevelen over zijn strijdplan, opstelling én fysieke gesteldheid van zijn sleutelspelers. "Waar ik wel over wil praten? Nou, over het mooie weer in Frankrijk misschien?''

Advocaat heeft wel al laten doorschemeren dat hij zijn ploeg gaat aanpassen aan het sterke Frankrijk, dat eerder in de kwalificatiereeks in Amsterdam met 0-1 won.

"We weten allemaal dat zij een fantastische ploeg hebben, ze kunnen wel drie goede elftallen opstellen. Wij niet. We zullen dus echt vanuit een goede organisatie moeten spelen. Hoe we dat doen, ziet iedereen donderdag wel.''

Van Persie
Over de vermeende schouderblessure van Robin van Persie wilde Advocaat eveneens weinig loslaten. "Dat verhaal over die schouder kwam voor mij ook verrassend, ik hoorde het pas later. Maar iedereen heeft Robin maandag kunnen zien trainen, toen heeft hij dat verhaal zelf toch wel een beetje gelogenstraft. Iedereen die bij de selectie zit, kan tegen Frankrijk spelen.''

Advocaat weet wel dat zijn meest ervaren en belangrijke spelers, Arjen Robben, Wesley Sneijder én Van Persie, om uiteenlopende redenen allemaal (nog) niet topfit zijn.

"Het is dus de vraag of ze allemaal negentig minuten kunnen spelen. Bij degenen die beginnen, moeten we kijken of ze brengen wat ze kunnen brengen. En hoe lang ze dat volhouden, zien we dan wel. Maar Frankrijk heeft dat probleem ook met een paar spelers.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd