Jan de Jong
Jan de Jong - © ANP

Jan de Jong nieuwe algemeen directeur Feyenoord

31 augustus 2017
Feyenoord heeft met Jan de Jong een nieuwe algemeen directeur gevonden. De 50-jarige NOS-directeur volgt per 1 november de vertrekkende Eric Gudde op.

De Jong was sinds 1993 werkzaam bij de NOS. De laatste zeven jaar was hij algemeen directeur bij de publieke omroep.

Unieke kans
"Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper", aldus de Jong tegenover de NOS. "Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek."

"Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord. Feyenoord heeft een prachtige toekomst voor zich. Daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen."

Ook Gerard Hoetmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is in zijn nopjes met de aanstelling. "Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie, het managen van zeer diverse stakeholdergroepen en het uitbouwen van een leidend mediabedrijf", zegt Hoetmer op de site van Feyenoord.

Uitstekende match
"Bovendien sluit zijn grote kennis van de sport- en voetbalwereld, met de daarbij behorende relaties en netwerken, naadloos aan bij de ambities die wij als club hebben. Daar komt bij dat we er van overtuigd zijn dat Jan ook als persoon een uitstekende match is met Feyenoord."

Gudde kondigde in juni zijn vertrek aan bij Feyenoord. Naar verwachting gaat hij aan de slag als directeur betaald voetbal bij de KNVB. (FOX Sports)