Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Schoop slaat Baltimore Orioles naar zevende zege op rij

31 augustus 2017
Baltimore Orioles mag blijven hopen op een wild card in de American League. De ploeg van Jonathan Schoop boekte met een 8-7 zege op Seattle Mariners zijn zevende overwinning op rij.

Baltimore volgde de afgelopen week een winstpartij tegen Oakland Athletics met sweeps van Boston Red Sox en de Mariners. De Orioles bivakkeren op de derde plaats in de American League East achter de Red Sox en New York Yankees, maar doen inmiddels weer volop mee in de race om een wild card.

Schoop
Het team uit Maryland kreeg de derde achtereenvolgende zege tegen Seattle niet cadeau. Na drie innings hadden de bezoekers brutaalweg een 2-6 voorsprong genomen. Mede dankzij een homerun van Schoop kwam Baltimore in het vijfde bedrijf echter weer langszij.

De op Curaçao geboren tweedehonkman zorgde vervolgens ook nog eens voor het winnende punt door in de achtste inning Caleb Joseph over de thuisplaat te helpen. De Nederlandse All Star eindigde de wedstrijd met twee hits en twee binnengeslagen punten uit vier slagbeurten. (FOX Sports)

Gerelateerd