Takuma Asano
Takuma Asano - © Pro Shots

Japan na zege op Australië zeker van WK

31 augustus 2017
Na Brazilië en Iran heeft ook Japan zich verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Rusland.

Het team van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic won donderdag in Saitama met 2-0 van Australië, en kan daardoor de eerste plaats in groep B van de Aziatische kwalificatiezone niet meer ontlopen. Australië en Saudi-Arabië, met Bert van Marwijk als bondscoach, strijden de komende week om plaats twee, die ook direct toegang tot het WK geeft.

Japan kwam vier minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Takuma Asano. Tegen het einde van de wedstrijd besliste Yosuke Ideguchi de wedstrijd met het tweede Japanse doelpunt. Het wordt voor Japan de zesde WK-deelname op rij. De beste prestatie was in 2002 en 2010, toen het land strandde in de achtste finales.

Japan is eerste met twintig punten uit negen duels. Saudi-Arabië en Australie hebben na negen wedstrijden allebei zestien punten. Van Marwijk speelt dinsdag, tijdens de laatste speelronde, met Saudi-Arabië een thuiswedstrijd tegen Japan. Australië ontvangt dan Thailand. Het doelsaldo van Saudi-Arabië, wat de doorslag geeft bij een gelijk puntentotaal, is beter: +6 om +4. De nummer drie van de eindstand kan zich via play-offs nog wel plaatsen voor het WK. (ANP)

Arsenal stalt Nwakali nu bij VVV

31 augustus 2017
Arsenal stalt Nwakali nu bij VVV
VVV-Venlo heeft de rest van het seizoen de beschikking over Kelechi Nwakali. De huur hing al langer in de lucht, maar is nu definitief.

Gerelateerd