Tom Brady voorafgaand aan de Super Bowl tegen Atlanta Falcons
Tom Brady voorafgaand aan de Super Bowl tegen Atlanta Falcons - © ANP

New England Patriots start jacht op zesde Super Bowl

7 september 2017
Met een versterkte ploeg gaat New England Patriots het nieuwe NFL-seizoen in. Het team dat vorig jaar op spectaculaire wijze de Super Bowl won opent donderdagnacht het bal tegen outsider Kansas City Chiefs.

Net als goede wijn wordt Patriots-quarterback Tom Brady naar mate de jaren verstrijken alleen maar beter en beter. De 40-jarige Brady is de oudste spelverdeler in de NFL, maar is zeker nog niet versleten.

Comeback
Brady onderstreepte vorig jaar voor de zoveelste keer zijn klasse.

Na een schorsing van vier wedstrijden was hij gedurende het restant van het seizoen weer ouderwets op dreef. De Patriots kwamen vervolgens tijdens de seizoensfinale tegen Atlanta Falcons van een 28-3 achterstand terug en veroverden voor de vijfde keer sinds de eeuwwisseling de Vince Lombardi Trophy.

Cooks
Omdat winnen in het DNA van de Patriots zit, werd er desondanks doorgeselecteerd. De meest aansprekende nieuwe naam in het Gillette Stadium is Brandon Cooks.

De wide receiver komt over van New Orleans Saints en geeft Brady extra ammunitie. Ondanks het feit dat smaakmaker Julien Edelman - een van de helden van de laatste Super Bowl - het hele seizoen geblesseerd is, zijn de Pats er daarmee op vooruit gegaan.

Op papier lijkt er zodoende nog geen einde te zijn gekomen aan de totale dominantie van de Patriots. Natuurlijk, een blessure voor Brady zou roet in het eten gooien, maar vooralsnog lijken de mannen uit Foxboro (nabij Boston) the team to beat. De Chiefs – die vorig jaar de play-offs haalden – vormen de eerste horde.

NFL op FOX
Iedere week zendt FOX Sports vijf wedstrijden live uit:

- Thursday Night Football (donderdag- op vrijdagochtend om 02.30 uur)

- Zondag drie wedstrijden (zondag om 19.00, 22.30 en 02.30 uur)

- Monday Night Football (maandag- op dinsdagochtend om 02.30 uur)

Verder zijn alle play-off-wedstrijden en natuurlijk ook de Super Bowl live te zien.

Buiten de live-programmering wordt elke dinsdag om 21.00 uur de NFL Highlights uitgezonden, waarin de samenvattingen van alle wedstrijden uit het afgelopen weekend te zien zijn met commentaar van Ronald van Dam en Hubert Bedford.

Iedere donderdag is om 20.00 uur NFL Gameday te zien, waar met mooie beelden wordt teruggeblikt op het afgelopen speelweekend.

College Football
Daarnaast zendt FOX Sports van september tot en met januari ook College Football uit met twee wedstrijden per week. In december en januari pakt FOX Sports uit: alle wedstrijden in de strijd om het Nationaal Kampioenschap en de Bowl-wedstrijden zijn live te zien. (FOX Sports)

New England Patriots - Kansas City Chiefs is donderdag- op vrijdagochtend om 02.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

Gerelateerd