Karolina Pliskova
Karolina Pliskova - © ANP

US Open: Pliskova in drie sets langs Gibbs

31 augustus 2017
Karolina Pliskova heeft de derde ronde bereikt op de US Open. De als eerste geplaatste tennisster uit Tsjechië won met de nodige moeite van de Amerikaanse Nicole Gibbs. Ze zegevierde in drie sets: 2-6, 6-3, 6-4.

Pliskova speelt in de volgende ronde tegen de winnares van het duel tussen de Japanse Risa Ozaki en de Chinese Shuai Zhang.

Pliskova haalde vorig jaar de finale bij het grandslamtoernooi in New York. Ze verloor daarin in drie sets van de Duitse Angelique Kerber. De titelverdedigster werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Japanse Naomi Osaka.

Svitolina
Elina Svitolina heeft opnieuw de derde ronde bereikt op de US Open. De 22-jarige tennisster uit Oekraïne was in twee sets te sterk voor de Russin Evgenija Rodina: 6-4, 6-4.

De als vierde geplaatste Svitolina haalde in 2015 en 2016 in New York eveneens de derde ronde. Dat was echter in beide toernooien ook voor haar het eindstation.

Svitolina speelt in de derde ronde tegen Shelby Rogers. De thuisspeelster versloeg de Australische Daria Gavrilova na 3 uur en 31 minuten: 7-6 (6), 4-6, 7-6 (5). Het was de langste vrouwenpartij ooit op de US Open. (ANP)