Deelname aan het WK in Rusland hangt voor Oranje aan een rafelend zijden draadje. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor kansloos van concurrent Frankrijk: 4-0, maar heeft wonderwel nog een laatste ontsnappingsmogelijkheid.

Nederland begon met debutant Timothy Fosu-Mensah als rechtsback in de basis. In een verder traditionele 4-3-3 opstelling vielen geen verrassingen te noteren.

Verrassend was dan misschien ook niet dat een al veel eerder falend Oranje in deze WK-kwalificatiereeks ook in het Stade de France totaal niet uit de verf kwam.

Strootman
Nederland liep vanaf het begin achter de feiten aan, werd bij tijd en wijle platgewalst door de Haantjes en had alle geluk dat het slechts 1-0 (goal Antoine Griezmann) achter stond met rust.

Na de thee bracht Advocaat Tonny Vilhena voor Wesley Sneijder, terwijl Kevin Strootman nadrukkelijk solliciteerde naar een wisselbeurt.

De middenvelder van Roma is geen schim meer van de ballenveroveraar en kuitenbijter die hij was voor zijn twee zware knieblessures. De linkspoot was uiterst slordig in de passing en verloor belangrijke persoonlijke duels.

Strootmans zwakke spel kreeg nog een extra donkere rand, toen hij met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De middenvelder raakte Griezmann helemaal niet, dus de straf was zwaar, maar typerend was wel dat hij opnieuw te laat was.

Vervolgens gooide Thomas Lemar het duel op slot met een prachtige afstandsknal en een intikker. Het slotakkoord was voor miljoenenaankoop Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain: 4-0

De enige wapenfeiten van Nederland waren een totaal mislukte kopbal van Arjen Robben (de inzet in kansrijke positie werd geblokt, maar was ver naast gegaan) en hopeloze schoten van Vincent Janssen, Robin van Persie en Fosu-Mensah. In de laatste minuut raakte Robben nog de lat vanuit een lastige hoek.

Kenmerkend voor de huidige kwalificatiereeks van Oranje, die steeds meer op een beschamend tranendal begint te lijken. De enige kans die Nederland nog heeft, is tweede worden in de poule.

Bulgarije
Die mogelijkheid is er, omdat Zweden dezelfde avond zeer verrassend met 3-2 verloor van Bulgarije. Als Nederland zondag in eigen huis van de Bulgaren wint, is de tweede plaats zowaar weer in zicht. (FOX Sports)

België heeft geen kind aan Gibraltar

31 augustus 2017
België heeft geen kind aan Gibraltar
België heeft in groep H van de WK-kwalificatie het WK-ticket voor het grijpen. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez verstevigde de koppositie....