België heeft in groep H van de WK-kwalificatie het WK-ticket voor het grijpen. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez verstevigde de koppositie. De groepsleider versloeg in Luik het zwakke Gibraltar met 9-0.

België leidde bij de rust al met 6-0. De treffers van de thuisploeg kwamen voor de rust op naam van Romelu Lukaku (twee), Dries Mertens, Axel Witsel, Thomas Meunier en Eden Hazard.

In de veertigste minuut werd Witsel uit het veld gestuurd wegens een charge op een tegenstander. Na de pauze voerde Meunier met twee treffers de score verder op. In de slotfase kreeg Gibraltarees Erin Barnett een rode kaart. Lukaku benutte vervolgens de penalty en bepaalde de eindstand op 9-0.

Bosnië-Herzegovina verspeelde op Cyprus een voorsprong van 2-0 bij rust. In iets meer dan tien minuten boog Cyprus de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Dat bleek de eindstand. Griekenland en Estland kwamen niet tot scoren.

België heeft nu zes punten voorsprong op Griekenland en acht op Bosnië, met nog drie wedstrijden te gaan.

Ronaldo
Cristiano Ronaldo was op schot bij Portugal. Mede dankzij drie doelpunten van de speler van Real Madrid wonnen de Portugezen met 5-1 van Faeröer Eilanden.

In Groep B heeft de Europees Kampioen drie punten achterstand op Zwitserland, dat tot nu toe alles won en donderdag Andorra met 3-0 versloeg. (FOX Sports/ANP)