Samenvatting Uruguay - Argentinië

Uruguay en Argentinië houden elkaar in evenwicht

1 september 2017
De kraker in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks tussen Uruguay en Argentinië is onbeslist geëindigd. Het duel in Montevideo tussen Barcelona-sterren Luis Suárez en Lionel Messi bleef 0-0.

Met het ene punt blijft Argentinië steken op de vijfde plaats in de groep. Slechts de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, terwijl nummer vijf een play-off moet spelen tegen de winnaar van de Oceanische kwalificatie.

Uruguay, de nummer drie van Zuid-Amerika, kreeg vooraf een opsteker met de terugkeer van Suárez. De aanvaller was sneller hersteld van een knieblessure dan gedacht. Hij was in de eerste helft een aantal keren dreigend, maar miste net de scherpte in de afronding.

Argentinië had na rust het heft in handen, maar wist geen bres te slaan in de defensie van Uruguay. Messi werd na een fraaie rush gestuit door Fernando Muslera en zag de keeper even later een vrije trap onschadelijk maken.

Misstap Chili
Argentinië wist met het gelijkspel niet optimaal te profiteren van de misstap van Chili. De ploeg van blikvangers Arturo Vidal en Alexis Sánchez ging met 0-3 hard onderuit tegen Paraguay.

Chili en Argentinië hebben allebei 23 punten, maar de Chilenen hebben een beter doelsaldo.

Groepswinnaar Brazilië
Brazilië verzekerde zich ondertussen van de eerste plaats in de groep. Neymar en Co versloegen in eigen huis Ecuador met 2-0. Paulinho en Philippe Coutinho maakten na rust het verschil.

De Seleção kan met 36 punten uit vijftien duels niet meer worden ingelopen. Runner-up Colombia heeft met drie duels voor de boeg een achterstand van elf punten. (FOX Sports)