Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

US Open: Nadal en Federer krijgen zeges niet cadeau

1 september 2017
Rafael Nadal heeft de derde ronde bereikt van de US Open in New York. De Spanjaard rekende in de tweede ronde in vier sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6, 6-3, 6-2, 6-2.

De nummer één van de wereld moest wel even op gang komen in het Arthur Ashe Stadium. Daniel, de nummer 121 op de wereldranglijst, begon flitsend aan de partij en wist Nadal de eerste set afhandig te maken.

Ritme
Maar de Spaanse topper, die op Flushing Meadows jaagt op zijn zestiende grandslamtitel, kwam geleidelijk in zijn ritme en draaide al in het tweede bedrijf de rollen om. Met een sterke service en krachtige slagen mepte hij Daniel vervolgens van de baan.

Vermoeidheid speelde de 24-jarige Japanner parten, want hij had de lange vijfsetter van de dag ervoor tegen de Amerikaan Tommy Paul duidelijk nog in de benen.

Gemengde gevoelens
Nadal keek met gemengde gevoelens terug op zijn uiteindelijk redelijk makkelijke zege. “Alle wedstrijden zijn moeilijk, omdat iedereen hier zijn beste spel wil laten zien. Het is waar dat ik niet erg goed speelde, maar het is ook waar dat ik door ben naar de volgende ronde. Het is duidelijk dat ik mezelf moet verbeteren en ik geloof zeker dat me dat zal lukken.”

De 31-jarige Nadal treft in de derde ronde de Argentijn Leonardo Mayer, die in de tweede ronde in vier sets de Japanner Yuichi Sugita uitschakelde (6-7 (3), 6-4, 6-3, 6-4).

Roger Federer
Eerder had Roger Federer opnieuw de nodige moeite om zijn tegenstander af te schudden. De Zwitser versloeg de Rus Michail Joezjny pas na vijf sets: 6-1, 6-7 (3), 4-6, 6-4, 6-2.

In de eerste ronde had Federer tegen de Amerikaan Frances Tiafoe ook al een vijfsetter nodig. (FOX Sports/ANP)