Robin van Persie
Robin van Persie - © FOXSports.NL

Robin van Persie verlaat trainingskamp Oranje

1 september 2017
Robin van Persie verlaat het trainingskamp van het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe liep donderdag in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk een knieblessure op en is zondag niet inzetbaar tegen Bulgarije.

Van Persie kwam na een uur als invaller in het veld in Stade de France. Het was het eerste optreden van de 34-jarige Rotterdammer in de nationale ploeg sinds 13 oktober 2015, toen hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië mocht invallen. 

Met het vertrek van de 102-voudig international en het afvallen van Strootman, die in de ontmoeting met Frankrijk tweemaal geel kreeg, bestaat de selectie nu uit 23 spelers.

Kleine kans
Het Nederlands elftal heeft ondanks de ruime nederlaag tegen Frankrijk (0-4) nog een kleine kans op een ticket voor de WK in Rusland. Bondscoach Dick Advocaat richt zich voorlopig op een tweede eindklassering in de poule, die waarschijnlijk toegang biedt tot de play-offs voor het WK. Oranje staat nu vierde in de groep, met drie punten minder dan Zweden en twee punten minder dan Bulgarije.

Nederland krijgt behalve Bulgarije ook nog Zweden op bezoek in Amsterdam. Daarnaast staat er nog een uitduel met Wit-Rusland op het programma. Oranje moet vermoedelijk niet alleen alle drie resterende duels winnend afsluiten. Zweden beschikt op dit moment ook nog over een beter doelsaldo (+7). Het Nederlands elftal staat na de ruime nederlaag tegen Frankrijk slechts met drie treffers in de plus. Zweden speelt ook nog een thuiswedstrijd tegen Luxemburg, de hekkensluiter van groep A. (FOX Sports)