Matteo Trentin
Matteo Trentin - © ANP

Trentin pakt derde etappezege

1 september 2017
De Italiaanse wielrenner Matteo Trentin heeft de dertiende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De coureur van Quick-Step Floors sloeg in de lastige finale met het nodige machtsvertoon toe.

Het was zijn derde dagsucces in deze Vuelta. Zijn toonaangevende ploeg staat nu op vijf overwinningen in deze Ronde van Spanje.

De rit voerde over bijna 200 kilometer van Coin naar Tomares over een heuvelachtig parcours, met al vroeg in de koers één berg van de derde categorie, de Alto de Ardales. Een paar kilometer voor de finish moesten de renners nog een pittige helling over waarna een vlakke en bochtige weg van ongeveer een halve kilometer naar de meet volgde.

In de eindfase was het opnieuw Trentin die het goede werk van zijn ploeg resoluut afmaakte. Zijn landgenoot Gianni Moscon eindigde als tweede en de Deen Søren Kragh Andersen kwam als derde binnen.

De Brit Chris Froome, die als zevende eindigde, behield de leiderstrui. De Italiaan Vincenzo Nibali, die vrijdag als zesde finishte, bleef tweede op 59 seconden. Wilco Kelderman (achtste) klom van de vijfde naar de vierde plek, op 2.17 van de koploper. Hij staat op 4 seconden van de derde plaats, die nu in handen is van Johan Esteban Chaves.

Kort na de start gingen er meteen vijf man vandoor: Alexis Gougeard (AG2R), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Davide Villella (Cannondale), Arnaud Courteille (FDJ) en Alessandro De Marchi (BMC). Villella was als eerste boven op de Alto de Ardales en verstevigde daardoor zijn leidende positie in het bergklassement.

Op 7 kilometer voor het einde vond de hergroepering plaats. Daarna toonde Trentin zijn grote kwaliteiten als sprinter. (ANP)