Samenvatting Jong Oranje - Jong Engeland

Jong Oranje start met gelijkspel tegen Engeland

1 september 2017
Jong Oranje is het kwalificatietoernooi voor het EK van over twee jaar in Italië en San Marino met een gelijkspel begonnen. De ploeg van bondscoach Art Langeler hield Jong Engeland op de Vijverberg in Doetinchem op 1-1.

Jong Engeland lijkt op het eerste gezicht de zwaarste tegenstander in een poule met verder de beloftenploegen van Schotland, Oekraïne, Letland en Andorra. Engeland beschikt ook over een uitstekende lichting en veroverde deze zomer met de ploeg voor spelers onder 20 jaar nog de wereldtitel.

Alleen de winnaars van de negen poules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK voor spelers onder 21 jaar van over twee jaar in Italië en San Marino. De beste vier nummers twee strijden onderling nog om twee plaatsen. Jong Oranje ontbrak deze zomer op het EK in Polen.

De ploeg van bondscoach Langeler was vooral voor rust sterker dan de Engelse talenten. Toch kwam Jong Oranje op achterstand door een treffer van Dominic Calvert-Lewin. Daarvoor had Guus Til bijna de score geopend op knap aangeven van Gervano Kasteneer. Ook Steven Bergwijn, spelend als centrumspits, was dichtbij succes maar raakte de lat.

Bart Ramselaar had na ruim een half uur wel succes en kopte de verdiende gelijkmaker binnen. In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Bergwijn, de gevaarlijkste speler van Jong Oranje, was nog wel dicht bij de 2-1 zijn inzet werd op de doellijn door een Engelse verdediger. De aanvaller van PSV moest zich in de slotfase met een kuitblessure laten vervangen. (ANP)

Munir op huurbasis naar Alavés

1 september 2017
Munir op huurbasis naar Alavés
FC Barcelona verhuurt Munir El Haddadi dit seizoen aan Alavés. Vorig jaar kwam de 22-jarige aanvaller op huurbasis uit voor Valencia.