Hakim Ziyech
Hakim Ziyech - © FOXSports.NL

Ziyech viert rentree met twee treffers

2 september 2017
Hakim Ziyech heeft een succesvolle rentree gemaakt in de Marokkaanse ploeg. De Ajacied schreef in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali in Rabat (6-0) twee treffers op zijn naam.

Hij opende in de negentiende minuut de score uit een strafschop (1-0). Na ruim een uur was Ziyech opnieuw trefzeker na een solo (3-0).

Invaller Mimoun Mahi (FC Groningen) luisterde zijn debuut op met de zesde treffer (6-0). Mali beëindigde het duel met negen man, doordat twee spelers na hun tweede gele kaart naar de kant moesten.

Ziyech behoorde voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer tot de Marokkaanse selectie. Bondscoach Hervé Renard passeerde de 24-jarige middenvelder voor de Afrika Cup in januari.

Ziyech wilde daarop niet meer voor Marokko uitkomen zolang Renard de bondscoach is. Na een verzoeningsgesprek besloot hij zich toch weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Naast Ziyech had ook Karim El Ahmadi (Feyenoord) een basisplaats. Het nog ongeslagen Marokko, dat de poule leidt met vijf punten, speelt dinsdag de uitwedstrijd tegen Mali. (FOX Sports)

Gerelateerd