Hirving Lozano
Hirving Lozano - © Pro Shots

Hirving Lozano kopt Mexico naar WK

2 september 2017
Mexico mag zich opmaken voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. Een 1-0 zege op Panama in de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificaties volstond voor plaatsing.

Het wordt de zestiende deelname van Mexico aan een WK.

 Hirving Lozano vertolkte een sleutelrol in het duel in het Estadio Azteca van Mexico Stad. Hij nam twee minuten nadat hij was ingevallen de winnende treffer voor zijn rekening.

De PSV'er scoorde met een kopbal. "Ik kreeg de kans om te scoren en nu gaan we naar het WK! Ik voel me geweldig, want dat was ons doel.''

Mexico kwam door de zege op 17 punten en kan, met nog drie wedstrijden te gaan, niet meer buiten de top drie vallen die zich rechtstreeks plaatst voor het WK.

Costa Rica ligt ook op koers. Dat land won met 2-0 van de Verenigde Staten en heeft de tweede plaats in de poule stevig in handen. Marco Ureña maakte beide doelpunten voor Bryan Ruiz en consorten.

Honduras kwam door een overwinning van 2-1 op Trinidad en Tobago op de derde plaats, met evenveel punten als de VS. Die twee landen strijden dinsdag tegen elkaar en azen vooralsnog op het derde en laatste directe ticket voor Rusland.

Mexico is het vijfde land dat zich zeker weet van deelname aan het WK. Brazilië, Iran, Japan wisten zich al eerder te kwalificeren en gastland Rusland doet uiteraard ook mee. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd