Tonny Vilhena
Tonny Vilhena - © Pro Shots

Vilhena in basiself tegen Bulgarije

2 september 2017
Tonny Vilhena heeft zondag een basisplaats in het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

De middenvelder van Feyenoord vervangt de geschorste Kevin Strootman, die donderdag in het Stade de France tegen Frankrijk (4-0) met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Vilhena, die tegen de Fransen na rust Wesley Sneijder kwam aflossen, staat om 18.00 uur in Amsterdam voor de tweede keer in de basis bij Oranje.

Bondscoach Dick Advocaat kondigde op de persconferentie in Alkmaar aan dat hij zijn elftal op meer plaatsen gaat wijzigen. De kans is groot dat Kenny Tete als rechtsback begint. Het was de bedoeling dat de verdediger van Olympique Lyon tegen Frankrijk al zou starten, maar knieklachten verhinderden dat. Mede daardoor debuteerde Timothy Fosu-Mensah als basisspeler in Oranje. "Tete is nu helemaal fit'', zei Advocaat zaterdag.

Advocaat eist revanche
"We moeten stoppen met praten over Frankrijk en niet te veel terugdenken aan die wedstrijd'', zei Advocaat op krachtige toon. "Als de spelers nog steeds in een wak zitten, hoeven we tegen Bulgarije eigenlijk niet meer te spelen. Maar je kan na drie dagen toch wel weer 100 procent gas geven? Dat moeten ze morgen laten zien. Ik verwacht zonder meer revanche. Ze moeten zich revancheren op zichzelf, ook voor onze fans. Dat betekent winnen. Hoe, dat is totaal niet belangrijk. Althans, dat vind ik.''

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Tete, De Vrij, Hoedt en Blind; Wijnaldum, Sneijder en Vilhena; Robben, Janssen en Promes. (FOX Sports/ANP)

Ehizibue verlengt bij PEC Zwolle

2 september 2017
Ehizibue verlengt bij PEC Zwolle
Kingsley Ehizibue blijft PEC Zwolle voorlopig trouw. De aanvaller heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot de zomer van 2020.

Gerelateerd