Perparim Hetemaj (rechts) in duel met Birkir Saevarsson
Perparim Hetemaj (rechts) in duel met Birkir Saevarsson - © Pro Shots

IJsland verslikt zich in Finland, Servië loopt uit

2 september 2017
IJsland heeft een verrassende nederlaag geleden bij Finland in de WK-kwalificatie. Eén van de verrassingen van het EK van vorig jaar in Frankrijk ging met 1-0 onderuit in Tampere.

Finland wist in de eerste zes WK-kwalificatieduels slechts één puntje te verzamelen. IJsland deelde de koppositie met Kroatië, dat zaterdagavond in het thuisduel met Kosovo drie punten afstand kan nemen.

Alexander Ring maakte in de achtste minuut de enige treffer van de wedstrijd. IJsland beëindigde het duel met tien man. Rurik Gislason keeg binnen vier minuten twee gele kaarten.

Servië
​In groep D heeft Servië de macht gegrepen. In Belgrado werd er met 3-0 afgerekend met Moldavië. Servië nam al voor rust afstand van Moldavië. Mijat Gacinovic en Aleksandar Kolaro tekenden voor een snelle voorsprong van 2-0. In de tweede helft bepaalde Aleksandar Mitrovic de eindstand.

Servië staat nu alleen op kop, met een voorsprong van twee punten op Ierland. De tegenstander van aanstaande dinsdag liet twee punten liet liggen tegen Georgië. Ierland kwam via Shane Duffy nog wel op voorsprong in Tbilisi, maar voormalig Vitesse-speler Valeri Kazaisjvili bepaalde de eindstand op 1-1.

Albanië won dankzij doelpunten van Odise Roshi en Ansi Agolli met 2-0 van Liechtenstein. (ANP)