Isco
Isco - © Pro Shots

Isco steelt show in Bernabéu bij ruime zege op Italië

2 september 2017
Spanje heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Rusland. In Madrid won het elftal van bondscoach Julien Lopetegui dankzij uitblinker Isco overtuigend met 3-0 van Italië.

Spanje nam door de thuiszege in groep G een voorsprong van drie punten op Italië, dat door het verlies lijkt aangewezen op het spelen van play-offs om zo alsnog een ticket voor het WK te bemachtigen. Beide landen spelen nog drie wedstrijden. Dinsdag moeten de Spanjaarden op bezoek bij Liechtenstein, terwijl Italië het in eigen land opneemt tegen Israël.

De eerste twee Spaanse doelpunten in Santiago Bernabéu kwamen op naam van Isco. De middenvelder van Real Madrid opende in de dertiende minuut de score uit een vrije trap. Kort voor rust verdubbelde Isco de voorsprong met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied.

Invaller Alvaro Morata maakte het derde doelpunt in het duel dat onder leiding stond van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

Wales
​Wales mag nog steeds hopen dat het voor het eerst sinds 1958 weer mee mag doen aan het wereldkampioenschap voetbal. De halve finalist van het EK van vorig jaar in Frankrijk won zaterdag in Cardiff de kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk met 1-0. De bevrijdende winnende treffer kwam een kwartier voor tijd op naam van Benjamin Woodburn.

Oekraïne
Oekraïne is weer in de race voor deelname aan het komende wereldkampioenschap voetbal. De ploeg van bondscoach Andrei Sjevtsjenko pakte zaterdag de laatste kans door in Charkov Turkije met 2-0 aan de kant te zetten. Oekraïne steeg in groep I van de vierde naar de eerste plaats.

Andrej Jarmolenko, die afgelopen week de overstap maakte van Dinamo Kiev naar het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz, nam beide doelpunten van Oekraïne voor zijn rekening. Door de zege heeft Oekraïne na zeven duels veertien punten. Kroatië staat tweede met dertien punten uit zes duels. De thuiswedstrijd van de Kroaten tegen Kosovo werd zaterdag vanwege hevige regenval gestaakt. (FOX Sports/ANP)