Davy Pröpper, Tonny Vilhena en Kenny Tete beginnen in de basis van het Nederlands elftal voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije.

De middenvelder van Brighton krijgt de voorkeur boven Wesley Sneijder. Vilhena vervangt de geschorste Kevin Strootman, terwijl de rechtsback van Olympique Lyon de plaats van Timothy Fosu-Mensah inneemt.

De vleugelverdediger van Crystal Palace had tegen Frankrijk nog een basisplaats als debutant. Die wedstrijd ging pijnlijk met 4-0 verloren en Strootman werd met twee keer geel van het veld gestuurd.

Sneijder
Ook Sneijder begon in Parijs bij de eerste elf, maar werd na een teleurstellende eerste helft gewisseld. Toen verving Vilhena de middenvelder van Nice.

"Wesley is niet in juiste vorm'', zei de bondscoach bij de NOS. "Dus gaan we iets anders proberen. Davy Pröpper is volop in competitie en doet het goed. Vandaar.''

Bulgarije
Oranje verloor ruim vijf maanden geleden in Sofia met 2-0 van Bulgarije. Die nederlaag betekende het ontslag van Danny Blind.

Nederland is na de afstraffing door Frankrijk afgezakt naar de vierde plaats in groep A.

Oranje heeft nog drie wedstrijden om Bulgarije (twee punten meer) en Zweden (drie meer) te passeren op de ranglijst en de tweede plek in de poule te pakken. (FOX Sports)