Alexandre Lacazette baalt
Alexandre Lacazette baalt - © FOXSports.NL

Luxemburg houdt slordig Frankrijk op 0-0

3 september 2017
Luxemburg heeft in groep A van de WK-kwalificatie, met Nederland, voor een stuntje gezorgd. Het kleine voetballand hield in Toulouse zowaar grootmacht Frankrijk in bedwang: 0-0.

Drie dagen eerder was Oranje in Saint-Denis nog kansloos (4-0) tegen de Haantjes.

Door het schamele puntje kwam Frankrijk op zeventien punten, met nog twee duels te spelen. Zweden (zestien punten) heeft na de halve misstap van de koploper weer wat meer uitzicht op de eerste plaats in de eindstand, goed voor het WK-ticket. Zelfs nummer drie Nederland (dertien punten) maakt nog een kansje op de groepswinst, al is daar wel een voetbalwonder voor nodig.

Frankrijk speelt op 7 oktober uit tegen Bulgarije en sluit de WK-kwalificatie drie dagen af thuis tegen Wit-Rusland.

Frankrijk had het in maart van dit jaar ook al moeilijk in en tegen Luxemburg (1-3). De Franse ploeg was zondagavond in Toulouse wel veel sterker, maar sprong slordig om met de kansen. Doelman Jonathan Joubert bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Antoine Griezmann knalde in de eerste helft uit een vrije trap op de lat.

Ook na de rust kon Frankrijk het overwicht niet in de stand uitdrukken. In de 79ste minuut ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een blamerende achterstand. Invaller Gerson Rodrigues, die voor Telstar speelt, schoot na een fraaie rush op de paal. Luxemburg hield niettemin een sensationeel punt over aan het duel, het vijfde in deze poule. (ANP)