Cedric (L)  en Balazs Dzsudzsak (R)
Cedric (L) en Balazs Dzsudzsak (R) - © ANP

Zwitserland en Portugal maken geen misstap

3 september 2017
Zwitserland heeft in groep B van de WK-kwalificatie de achtste overwinning op rij behaald. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic versloeg Letland in Riga met 3-0.

Portugal pakte in Hongarije ook drie punten (0-1) en wacht met smart op de eerste misstap van de koploper, die nog altijd drie punten meer heeft dan de naaste belager. Beiden landen komen elkaar op 10 oktober in Lissabon tegen in de laatste speelronde.

In het duel tussen Letland en Zwitserland in Riga opende Haris Seferovic namens de bezoekers de score. Zijn teamgenoot Blerim Dzemaili miste na een half uur een strafschop. Hij maakte die flater in de 55ste minuut goed (0-2). Ricardo Rodriguez tilde daarna de stand naar 0-3.

Hongarije moest tegen Portugal na een half uur met tien man verder. Arbiter Danny Makkelie stuurde Tamas Priskin terecht van het veld wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan Pepe. Kort na de rust opende André Silva de score voor Portugal, dat daarna de overtalsituatie niet verder kon uitbuiten. (ANP)