Petra Kvitova
Petra Kvitova - © ANP

US Open: Veerkrachtige Kvitova pakt Muguruza

4 september 2017
Petra Kvitova begint haar topvorm terug te vinden. De Tsjechische drong door tot de kwartfinales van het US Open na een 7-6, 6-3 zege op de als derde geplaatste Garbiñe Muguruza.

Kvitova kwam in de eerste set weliswaar met 4-1 achter tegen de favoriete Spaanse, maar begon toen aan een opmerkelijke comeback die eindigde in een duidelijke zege.

De tweevoudig winnares van Wimbledon, die als dertiende is geplaatst, staat pas voor de tweede keer in haar carrière in de kwartfinales van de US Open.

Het verhaal van Kvitova is genoegzaam bekend. Een indringer viel december vorig jaar haar huis binnen en stak haar met een mes in haar linkerhand. Ze lag er vijf maanden uit en maakte in mei op Roland Garros haar rentree.

In het Frans Open en later op Wimbledon bleef succes uit, maar op Flushing Meadows ligt een topklassering in het verschiet.

“Ik heb altijd wat moeite om mijn ritme te vinden hier en begon dan ook met niet al te hoge verwachtingen. Ik denk dat die relatief ontspannen benadering juist bevrijdend werkt voor mijn spel'', zei Kvitova.

Venus Williams
Ze treft in de kwartfinales Venus Williams, de Amerikaanse nummer negen van de plaatsingslijst en dit jaar al goed voor finaleplaatsen op Wimbledon en de Australian Open.

De 37-jarige Williams, die zestien jaar geleden voor het laatst de US Open won, was in de vierde ronde in drie sets te sterk voor de Spaanse Carla Suárez Navarro: 6-3, 3-6, 6-1. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd