Todd Frazier
Todd Frazier - © ANP

Yankees houden hoop levend met winst in serie tegen Red Sox

4 september 2017
De strijd in de American League East lijkt tot het einde aan toe spannend te blijven. Runner-up New York Yankees hield de hoop levend met een 9-2 zege op koploper Boston Red Sox.

De Yankees wonnen afgelopen week drie van de vier onderlinge duels, waarmee ze de achterstand op de aartsrivaal terugbrachten tot 3.5 wedstrijden. De recordkampioen uit New York was dit seizoen in totaal tijdens elf van de negentien duels met Boston te sterk.

Homeruns
De laatste ontmoeting van het reguliere seizoen werd beslist in de zesde inning, waarin de Yankees een 3-1 voorsprong uitbouwden naar 9-1. Starlin Castro hielp met een tweehonkslag drie man over de thuisplaat, waarna Aaron Judge voor zijn eerste homerun sinds half augustus tekende.

Eerder hadden New York-slagmannen Matt Holliday en Todd Frazier er met achtereenvolgende homeruns voor gezorgd dat de gemiddeldes van ace Chris Sale een knauw kregen.

De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius wist geen potten te breken met de knuppel. Collega-international Xander Bogaerts van de Red Sox, die de laatste tijd in een dipje zit, kwam niet in actie. (FOX Sports)