Jan Smit
Jan Smit - © Pro Shots

"We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen"

4 september 2017
De Algemene Vergadering Betaald Voetbal heeft ingestemd met de benoeming van een nieuwe raad van commissarissen, waarvan Jan Smit de voorzitter wordt.

De andere leden binnen de nieuwe rvc zijn Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder. Zij gaan toezicht houden op 'de strategie en het beleid van de sectie betaald voetbal binnen de KNVB', aldus een persbericht.

Een van de eerste taken voor de rvc is de benoeming van een nieuwe directeur betaald voetbal. Hiervoor heeft een selectiecommissie Eric Gudde als kandidaat voorgedragen. De rvc zal eind deze maand daarover de knoop doorhakken.

Smit: "We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen, alle noodzakelijke expertise is in de rvc aanwezig om een goede toezichthouder op KNVB betaald voetbal te zijn. Ikzelf vind het mooi en nuttig om alle in het betaald voetbal opgedane ervaring aan te wenden voor het geheel, voor het algemeen belang van het voetbal."

De vijfkoppige rvc is benoemd voor een periode van vier jaar. Smit zal een termijn van drie jaar vervullen, om zo te voorkomen dat de directeur betaald voetbal en de rvc-voorzitter in dezelfde periode aftreden. (FOX Sports)