Denemarken heeft de indrukwekkende thuiszege op koploper Polen (4-0) in de WK-kwalificatie een passend vervolg gegeven.

De ploeg van bondscoach Age Hareide versloeg drie dagen later Armenië in het snikhete Jerevan met 4-1. Met die royale uitzege kwam Denemarken in poule E in punten op gelijke hoogte met Polen, dat maandagavond thuis tegen Kazachstan speelt.

Armenië kwam door een vroege treffer van Ruslan Koryan nog wel op voorsprong. Dankzij treffers van Thomas Delaney en Christian Eriksen nam Denemarken nog voor de rust het initiatief over. Delaney besliste het duel in de 82e minuut, waarna hij in de extra tijd ook nog zijn hattrick voltooide.

Feyenoorder Nicolai Jørgensen speelde de gehele wedstrijd. Ajacied Lasse Schöne viel bij Denemarken in de 78e minuut in. Clubgenoot Kasper Dolberg bleef op de bank.

Polen
Polen heeft zich hersteld van de zware nederlaag in en tegen Denemarken (4-0) afgelopen vrijdag in het WK-kwalificatietoernooi. De koploper in groep E versloeg in Warschau het zwakke Kazachstan met 3-0. Ex-Ajacied Arek Milik maakte in de beginfase het eerste doelpunt waarna Kamil Glik het duel een kwartier voor tijd besliste.

Robert Lewandowski, van wie eerst nog een zuiver doelpunt werd afgekeurd, zorgde voor de eindstand. Met nog twee duels te spelen, heeft Polen een voorsprong van drie punten op Denemarken en Montenegro. (ANP)