Mandy van den Berg
Mandy van den Berg - © Pro Shots

Teleurgestelde Van den Berg neemt break bij Oranje

5 september 2017
Mandy van den Berg stelt zich voorlopig niet meer beschikbaar voor Oranje. De 27-jarige verdedigster wil zich de komende tijd volledig richten op haar Engelse club Reading.

Van den Berg was de afgelopen jaren de aanvoerster van Oranje, maar raakte tijdens het EK in eigen land haar basisplaats kwijt.

"Voor mij persoonlijk was het een erg dubbele zomer'', zegt Van den Berg in een verklaring. "Ik heb genoten van het succes, de fans, de prestaties die we samen hebben neergezet en de Europese titel die we hebben gewonnen. Ik heb het ook erg zwaar gehad met de persoonlijke onverwachte teleurstelling en de manier waarop dit is gebeurd. Die teleurstelling en pijn van toen zit nog diep en moet ik eerst een plek geven.''

Wissel
Van den Berg werd op het EK in de eerste twee groepswedstrijden gewisseld door bondscoach Sarina Wiegman. De aanvoerster moest haar basisplaats daarna afstaan aan Stefanie van der Gragt.

De Westlandse kwam als invaller nog twee keer binnen de lijnen, in de kwartfinale tegen Zweden en vlak voor tijd in de gewonnen eindstrijd tegen Denemarken (4-2). Samen met de nieuwe captain Sherida Spitse mocht Van den Berg daarna de beker in ontvangst nemen.

Break
Na negentig interlands neemt Van den Berg voor onbepaalde tijd een 'break' bij Oranje. "Ik vind altijd dat je dingen moet doen en keuzes moet maken waar je gelukkig van wordt. Mogen spelen voor mijn land is dat voor mij altijd geweest, maar ik heb nu tijd nodig om dit te verwerken. Hoe lang ik hiervoor nodig heb, zal de tijd leren.''

Zonder Van den Berg oefent Oranje op 15 september tegen Denemarken. Een maand later start de ploeg van Wiegman de WK-kwalificatie tegen Noorwegen. (FOX Sports/ANP)

Van Persie: "Knieblessure valt mee"

5 september 2017
Van Persie: "Knieblessure valt mee"
Robin van Persie heeft dinsdag gereageerd op het nieuws over zijn blessure. De Oranje-spits zou volgens zijn eigen club Fenerbahçe zijn voorste...

Gerelateerd