Robin van Persie heeft dinsdag gereageerd op het nieuws over zijn blessure. De Oranje-spits zou volgens zijn eigen club Fenerbahçe zijn voorste kruisband van zijn linkerknie ingescheurd hebben, maar volgens Van Persie valt zijn blessure mee.

"Ik vind het jammer dat er zonder mijn toestemming mededelingen zijn gedaan," begint de international op Twitter. "Ik heb een lichte kwetsuur aan mijn knie met een gemiddelde hersteltijd van drie weken. Dit is gebaseerd op de mening van diverse kniespecialisten, die scans hebben bekeken en testen hebben gedaan. Daarnaast kon ik ook nog doorspelen nadat ik geblesseerd was geraakt.''  

 

De 34-jarige spits raakte donderdag als invaller geblesseerd in de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0). Volgens Fenerbahçe wordt de topschutter aller tijden van het Nederlands elftal (vijftig doelpunten in 102 interlands) momenteel behandeld.

'Pijn'
De Rotterdammer maakte in het Stade de France na bijna twee jaar afwezigheid zijn rentree in Oranje. Hij verving in de 64ste minuut Vincent Janssen bij een 1-0 achterstand, lag al snel op de grond en liep daarna aangeslagen over het veld.

"Ik kreeg een enorme zet toen ik wilde schieten, daardoor sleepte mijn been over de grond'', zei Van Persie na de afstraffing door de Fransen tegen FOX Sports. "Niet prettig, die knie doet hartstikke veel pijn.'' Hij hoopte toen dat de schade beperkt was gebleven tot een verrekking.

De medische staf van Oranje concludeerde vrijdag dat Van Persie in ieder geval niet kon meedoen tegen Bulgarije en stuurde hem terug naar Istanbul. Daar constateerde de clubarts van Fenerbahçe dat er een scheur in de kruisband zit. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd