Julio Ricardo Cruz (midden) met Ulrich van Gobbel en George Boateng
Julio Ricardo Cruz (midden) met Ulrich van Gobbel en George Boateng - © ANP

Première FOX Sports DOC 'Tango met De Oude Dame'

8 september 2017
In de aanloop naar de rentree van Feyenoord in de Champions League kun je bij FOX Sports genieten van een van de mooiste wedstrijden van de Rotterdammers op het miljoenenbal.

De FOX Sports DOC ‘Tango met De Oude Dame’ blikt terug op de legendarische 2-0 overwinning op het Juventus van onder meer Zinedine Zidane en Alessandro Del Piero in november 1997.

Het al uitgeschakelde Feyenoord, dat was ingedeeld met Juventus, Manchester United en FC Košice, ontving De Oude Dame zonder grote verwachtingen. De ploeg had de uitwedstrijd in Turijn met 5-1 verloren, kende een moeizaam competitieverloop en had een maand eerder afscheid genomen van trainer Arie Haan.

De formatie van de nieuwe coach Leo Beenhakker verraste in een kolkende Kuip echter vriend en vijand. Aan de hand van Julio Ricardo Cruz werd de verliezend finalist van een jaar eerder over de knie gelegd. De Argentijnse spits was de grote man bij de thuisploeg door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Magische avond
Cruz komt in de documentaire uitgebreid aan het woord. "Het was een magische avond", kijkt hij terug. "We wilden allemaal winnen; het team, de mensen van de club en zelfs de journalisten. Het was een intense belevenis."

Ook Giovanni van Bronckhorst maakte als 22-jarige zijn opwachting tijdens de kraker. "Die wedstrijd was qua ervaring heel goed voor mij, maar ook qua besef van waar ik naartoe wilde in mijn carrière, zegt de huidige Feyenoord-trainer.

Naast Cruz en Van Bronckhorst kijken ook onder meer Beenhakker, Henk Vos en Clemens Zwijnenberg in de documentaire terug op de memorabele avond in De Kuip.

De première van de FOX Sports DOC ‘Tango met De Oude Dame’ zie je om 20.30 uur op FOX Sports 1.