J.D. Martinez
J.D. Martinez - © ANP

J.D. Martinez schrijft geschiedenis met vier homeruns in een duel

5 september 2017
J.D. Martinez heeft historie geschreven tijdens de 0-13 zege van Arizona Diamondbacks op Los Angeles Dodgers. De rechtsvelder evenaarde met vier homeruns in een wedstrijd het MLB-record.

Martinez is pas de achttiende speler in de geschiedenis (en de zestiende in de moderne tijd) die het kwartet aan homers volmaakt. Hij is de tweede slagman die dit seizoen het kunstje flikt. Scooter Gennett van Cincinnati Reds ging hem eerder dit jaar voor.

Het was de tweede keer in zijn carrière dat de 30-jarige slagman de mogelijkheid kreeg om zich bij het illustere gezelschap te scharen. Twee jaar geleden strandde hij echter op drie homeruns.

Martinez kreeg tegen de Dodgers in zijn eerste slagbeurt nog drie slag om de oren. In de vierde, zevende, achtste en negende inning was het wel raak. Hij vuurde in het laatste bedrijf een worp van relief pitcher Wilmer Front over de hekken in het linksveld.

De 0-13 afstraffing was de elfde overwinning op rij voor de D-Backs, die met 80 zeges en 58 nederlagen runner-up zijn in de National League West. De Dodgers gaan ondanks de zeperd nog ruimschoot aan de leiding met 92-45. (FOX Sports)

Gerelateerd