Spanje
Spanje - © ANP

Spanje haalt uit, Turkije wint van Kroatië

5 september 2017
Spanje heeft een ruime zege geboekt in de WK-kwalificatie. Na de galavoorstelling van zaterdag tegen Italië (3-0) moest nu Liechtenstein eraan geloven: 0-8

Álvaro Morata (2), Iago Aspas (2), Sergio Ramos, Isco en David Silva scoorden in Vaduz. Maximilian Göppel passeerde zijn eigen doelman.

Spanje houdt een voorsprong van drie punten op Italië, dat met 1-0 won van Israël. Ciro Immobile maakte na rust het enige doelpunt.

Italië weet nagenoeg zeker dat het minimaal als tweede eindigt in groep G van de WK-kwalificatie. Albanië kwam bij Macedonië niet verder dan een gelijkspel (1-1) en heeft met nog twee duels voor de boeg zes punten minder dan Italië.

Turkije
Cenk Tosun maakte na rust het enige doelpunt voor Turkije tegen Kroatië, de koploper in groep I. Door de 1-0 overwinning heeft Turkije nog steeds kans op het behalen van het WK, al zag het IJsland op gelijke hoogte komen met Kroatië. IJsland versloeg Oekraïne dankzij twee doelpunten Gylfi Sigurdsson met 2-0. Oekraïne en Turkije hebben nu twee punten minder dan Kroatië en IJsland.

Servië
Servië heeft de kansen op deelname aan het WK aanmerkelijk vergroot. Het elftal van bondscoach Slavo Muslin won bij Ierland, aanvankelijk de grootste concurrent in de strijd om de eerste plaats in de poule. In Dublin waren de Oost-Europeanen met 0-1 te sterk.

Door te winnen bij Moldavië (0-2) rukte Wales op naar de tweede plaats, op vier punten van de koploper. De achterstand van de Ieren groeide tot vijf punten. Oostenrijk viel nog verder terug door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Georgië. (ANP)