Samenvatting Argentinië - Venezuela

Argentinië laat tegen hekkensluiter opnieuw steek vallen

6 september 2017
Argentinië heeft zichzelf opnieuw een slechte dienst bewezen. De ploeg van Lionel Messi kwam in het WK-kwalificatieduel met hekkensluiter Venezuela niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Met het ene punt blijft Argentinië met twee wedstrijden te gaan steken op de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse poule. Alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, terwijl nummer vijf een play-off moet spelen tegen de winnaar van de Oceanische kwalificatie: Nieuw-Zeeland.

Argentinië kon enkel zichzelf wat verwijten na het puntenverlies. De thuisploeg had vanaf de eerste minuut een groot overwicht, maar onder meer Mauro Icardi, Éver Banega en Messi faalden in de afwerking.

Venezuela sloeg vervolgens vijf minuten na rust toe via Jhon Murillo. Na een fraaie rush van invaller Marcus Acuña - hij verving de geblesseerde Ángel Di María - deed Icardi wat terug, maar verder kwam La Albiceleste niet.

Vierde plaats
Chili, dat tot dinsdag de vierde plaats bezette, liet eveneens een steek vallen. De formatie met blikvangers Arturo Vidal en Alexis Sánchez ging met 1-0 onderuit bij laagvlieger Bolivia.

Peru profiteerde met een 1-2 zege op bezoek bij Ecuador van de uitglijders van Argentinië en Chili. De nieuwe nummer vier heeft evenveel punten als Argentinië (24), maar heeft een beter doelsaldo. Chili volgt nu op een punt achterstand.

Brazilië
Brazilië heeft geen last van kwalificatiestress. Neymar en Co verzekerden zich afgelopen week al van de groepswinst en konden zich een gelijkspel bij Colombia veroorloven: 1-1.

Willian zorgde voor het hoogtepunt van het duel met een heerlijke knal van afstand. Radamel Falcao scoorde tegen namens de ploeg van PSV’er Santiago Arias en oud-Ajacied Davinson Sánchez. (FOX Sports)