Bobby Wood (midden)
Bobby Wood (midden) - © ANP

Team USA mag blijven hopen na late gelijkmaker

6 september 2017
De Verenigde Staten hebben op de valreep een punt gepakt tijdens het WK-kwalificatieduel met Honduras: 1-1.

Romell Quioto had in de eerste helft de score geopend namens de thuisploeg, maar Bobby Wood hielp Team USA vijf minuten voor tijd naar een gelijkspel.

Bondscoach Bruce Arena had zijn team op liefst zeven plaatsen gewijzigd in vergelijking met de ploeg die vrijdag thuis met 2-0 van Costa Rica had verloren. “We hebben nog veel werk te doen, maar hebben het nog wel in eigen hand”, verklaarde aanvaller Jordan Morris. “De omstandigheden waren hier zwaar. We hadden graag gewonnen, maar een punt is ook belangrijk voor ons.”

Amerika, sinds 1990 altijd van de partij op het WK, blijft met het gelijkspel in de race voor deelname aan het eindtoernooi in Rusland. Het reeds geplaatste Mexico speelde in de Noord- en Midden-Amerikaanse groep gelijk bij Costa Rica, de nummer twee die daarmee verzuimde het WK-ticket veilig te stellen.

Panama, dat met 3-0 won van Trinidad en Tobago, klom naar de derde plaats. De VS en Honduras volgen op één punt. De eerste drie landen gaan rechtstreeks naar het WK, de nummer vier speelt een play-off tegen Australië of Syrië. (FOX Sports/ANP)

Roda JC legt verdediger Götz vast

6 september 2017
Roda JC legt verdediger Götz vast
Roda JC heeft Ashton Götz aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige rechtsback tekent voor een jaar in Kerkrade, met de optie voor nog een jaar.

Gerelateerd