Mitch Moreland (rechts) met Xander Bogaerts
Mitch Moreland (rechts) met Xander Bogaerts - © ANP

Boston marathon: Red Sox winnen na negentien innings

6 september 2017
Boston Red Sox heeft na een marathonpartij tegen Toronto Blue Jays zijn voorsprong in de American League East vergoot. De ploeg van Xander Bogaerts had maar liefst zes uur nodig, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2 in de negentiende inning.

De wedstrijd eindigde pas om 01.11 uur ‘s nachts, nadat Hanley Ramirez met een honkslag Mookie Betts over de thuisplaat hielp. Het was de langste wedstrijd in de MLB sinds vorig jaar juli, toen Toronto ook al onderuit ging in de negentiende inning (2-1 zege Cleveland Indians).

Een paar uur voor de beslissende klap hadden de Red Sox in het negende bedrijf een 0-2 achterstand weggepoetst dankzij binnengeslagen punten van Ramirez en Mitch Moreland.

Jarig
Opmerkelijk genoeg was Moreland op het moment van zijn gelijkmaker 31 jaar oud. Tegen de tijd dat het winnende punt werd gemaakt, was de eerstehonkman 32 jaar.

Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van de thuisploeg, eindigde de wedstrijd met een hit uit vijf slagbeurten.

Met de overwinning kwam de koploper op 78 zeges tegenover 61 nederlagen. Runner-up New York Yankees, dat met 7-6 verloor van Baltimore Orioles, volgt met 74-64. (FOX Sports)