Kylian Mbappé
Kylian Mbappé - © Pro Shots

UEFA erkent: "Transferperiode misschien wel te lang"

6 september 2017
UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin staat niet onwelwillend tegenover de gedachte de zomerse transferperiode in te perken. Met name vanuit de Premier League wordt daarom gevraagd.

"Ik denk niet dat het goed is dat een speler nog overstapt, terwijl hij al aan de competitie is begonnen'', zei Ceferin.

Veel prominenten uit het Engelse voetbal willen dat het 'window' sluit voordat de Premier League begint. Nu weigerden bepaalde spelers zelfs de eerste wedstrijden in actie te komen, ten einde een overgang af te dwingen. Bovendien is er in zekere zin sprake van competitievervalsing. Een eerdere stop in Engeland werkt echter maar ten dele, als die in andere landen niet wordt gevolgd.

Voor een gezamenlijke afspraak is de UEFA nodig. "Wij volgen de discussie op de voet'', zei Ceferin. "Zeker staan we ook open voor verandering. Misschien is de transferperiode nu wel te lang.'' (ANP)

Speler van de Maand: Hirving Lozano

7 september 2017
Speler van de Maand: Hirving Lozano
De Eredivisie start dit jaar met het 'Eredivisie Elftal van het seizoen'. Aan het einde van deze jaargang wordt er een team samengesteld met...

Gerelateerd