Ajax heeft bij de KNVB bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente Den Haag. Die maakte eerder op vrijdag bekend dat het bekerduel in de eerste ronde tussen SVV Scheveningen en Ajax wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag.

Ajax-fans zijn niet welkom bij de wedstrijd, omdat juist op dat moment ADO-supporters vanaf die plek met een groot aantal bussen afreizen naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daardoor zouden supportersstromen door elkaar heen kunnen gaan lopen. 

Ajax is teleurgesteld dat de club bij geen enkel overleg is betrokken en heeft bezwaar gemaakt bij de KNVB. "Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren", reageert de club.

De gemeente voerde de afgelopen dagen intensief overleg met politie, justitie en de Scheveningse club over een geschikte locatie om het voetbalduel te spelen.

Ongeschikt
Het sportcomplex van SVV Scheveningen, sportpark Houtrust, werd ongeschikt bevonden, onder meer in verband met de veiligheidseisen.

Scheveningen verwacht voor de thuiswedstrijd veel belangstelling. Ajax speelt drie dagen eerder voor de competitie al in Den Haag tegen ADO. Bij dat duel mogen al enkele jaren geen fans van de Amsterdamse club aanwezig zijn.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke is zelf op sportpark Houtrust geweest en vond de situatie niet toereikend om een goed verloop te kunnen garanderen.

Ze dacht daarbij ook aan de veiligheid van de omwonenden. Er is gekeken naar andere locaties maar gekozen is nu voor het Cars Jeans Stadion, omdat daar de juiste voorzieningen zijn en meer toeschouwers terechtkunnen. (FOX Sports/ANP)